hero-mobile

Alles wat u zich afvraagt

Over Hongqi

 

Een rijke achtergrond 

Hongqi is synoniem voor new mobility, new exquisiteness en new feelings. De combinatie van de oosterse traditionele cultuur met de vooruitstrevende wereldcultuur, geavanceerde wetenschap en technologie creëert een speciale emotionele beleving bij de producten en diensten.

Oosterse oorsprong

Hongqi bestaat sinds 1958 en vindt zijn oorsprong in China. Hongqi maakt deel uit van de Chinese FAW Group en neemt 66e plaats in op de Fortune Global 500-lijst.

Eigentijds en klaar voor de toekomst

Het eerste model dat in België gelanceerd wordt is de E-HS9. De wagen is volledig elektrisch, net zoals de toekomst van Hongqi. Het merk heeft torenhoge ambities, gelooft in een zero-emission future en is op dit moment bezig aan de ontwikkeling van verschillende elektrische modellen met veel allure en stijl die op de Europese markt zullen verschijnen.

Veelgestelde vragen over Hongqi

Waar is Hongqi onderdeel van?

Hongqi is eigendom van de Chinese autofabrikant China FAW Group.

Hoe lang bestaat Hongqi al?

Hongqi begon in 1958 met de productie van zijn eerste personenauto.

Wat zijn de verdere plannen van FAW met Hongqi?

FAW heeft de komende jaren ambitieuze plannen in Europa en zal de komende jaren meer modellen gaan introduceren. 

Welke andere modellen zijn er beschikbaar op de Belgische en Luxemburgse markt?

Er zijn nog geen andere modellen van Hongqi in Europa.

In welke landen is Hongqi nog meer verkrijgbaar?

Noorwegen, Zweden, IJsland, Denemarken, België, Luxemburg, Israël, Azerbaijan, Cambodja, Bahrein, Myanmar, Koeweit, Saoedi-Arabië, Verenigde Arabische Emiraten, Oman, Qatar en Vietnam.

Hoe gaat de FAW groep om met privacy?

Hongqi werkt samen met KPMG om ervoor te zorgen dat de GDPR wetgeving nageleefd wordt. Hierdoor voorkomen zij dat gegevens van zowel de auto als de Hongqi app zonder toestemming worden verzameld en gedeeld. De server van de Hongqi app bevindt zich in Frankfurt. Gegevens worden dus niet terug gestuurd naar China.

Wat kunt u vertellen over de geschiedenis van Hongqi?

Hongqi bestaat sinds 1958 en heeft haar oorsprong in China. Hongqi is onderdeel van de Chinese FAW Group, wat op de 66e plaats op de Fortune Global 500-lijst staat.

Waar worden de auto’s gebouwd?

Al vanaf het begin wordt met automerk Hongqi geproduceerd in China. De eerste productie auto ‘Hongqi CA72’ rolde in augustus 1959 al uit de fabriek. De Hongqi E-HS9 wordt sinds 2020 geproduceerd.