Hongqi - Sweden - page image - 6

Hedin Automotive is exclusieve verdeler van Chinese Hongqi in België

21 september 2023 – Het Chinese premiummerk Hongqi maakt in het najaar zijn intrede in België met de full-electric SUV E-HS9. Hedin Automotive, dochteronderneming van het Zweedse Hedin Mobility Group, gaat de premiumwagen vanaf 30 oktober exclusief verdelen in ons land.

Dealerbedrijf Hedin Automotive is benoemd tot exclusieve verdeler van Hongqi en brengt daarmee het merk naar België. Het eerste model dat op de Belgische markt verschijnt, is de volledig elektrische SUV Hongqi E-HS9. De E-HS9 is bij aanvang beschikbaar in drie uitvoeringen en de startprijs bedraagt € 69.995 inclusief btw. Het vlaggenschip van Hongqi onderscheidt zich van andere premiumwagens dankzij een toonaangevend design, ruim en modern interieur en tal van geavanceerde veiligheids- en rijhulpsystemen die standaard beschikbaar zijn.

De Hongqi E-HS9 in een notendop

De Hongqi E-HS9 is te bestellen in drie uitvoeringen. De Business-lijn, met een actieradius van 396 km WLTP, beschikt over 436 pk en heeft een capaciteit van 84 kWh (netto 76,5 kWh). De Executive-lijn, met een actieradius van 465 km WLTP, heeft 551 pk en heeft een capaciteit tot 99 kWh (netto 90 kWh). En de President-lijn heeft een rijbereik tot wel 515 km WLTP, beschikt over 551 pk en heeft een laadcapaciteit van 120 kWh. Deze uitvoering is uitgerust met luchtvering waardoor geen enkele schok of oneffenheid in de weg wordt waargenomen.

Met een lengte van 5,2 meter, breedte van 2,01 meter en een hoogte van 1,73 meter, is de Hongqi E-HS9 een SUV van formaat. Kopers kunnen kiezen voor een versie met zes of zeven zitplaatsen. De vanafprijs van de Hongqi E-HS9 bedraagt € 69.995 inclusief btw. De rijke standaarduitrusting en de aantrekkelijke vanafprijs maakt van de E-HS9 een voordeliger alternatief dan zijn concurrerende premiummerken.

Beschikbaar in België

Vanaf maandag 30 oktober kunnen geïnteresseerde kopers terecht bij Hedin Automotive om de E-HS9 te bezichtigen en te bestellen. Welke concessies dat juist zijn, wordt binnenkort bekend gemaakt. Er wordt verwacht de eerste exemplaren dit jaar nog te kunnen afleveren. Daarna kunnen kopers ook bij het autodealerbedrijf terecht voor het onderhoud en de herstelling van hun luxevoertuig.

Elders in Europa is Hongqi ook al aanwezig in Denemarken, IJsland, Nederland, Noorwegen en Zweden waar het merk grote successen kent.

Over Hedin Automotive

Hedin Automotive is een dochteronderneming van de Zweedse Hedin Mobility Group dat in thuisland Zweden al decennialang gekend is als multimerkverdeler. Hedin Automotive zette voor het eerst voet aan wal in België in 2018 toen het zeven Mercedes-Benz-concessies overnam. Dat aantal is in 2022 gegroeid tot 20 concessies, wat het de grootste erkende Mercedes-Benz-verdeler in België maakt.

In januari 2022 volgde Hedin Automotive het voorbeeld van het moederbedrijf en trok het de kaart van de multimerkstrategie toen het een eerste Toyota-vestiging overnam in Sint-Pieters-Leeuw. Later dat jaar nam het nog concessies over in Dilbeek, Geel en Turnhout en in 2023 opende het een gloednieuwe site in Lier en nam het een vestiging over in Brecht.

Naast de merken Mercedes-Benz, Toyota en Lexus beschikt Hedin Automotive in België ook over drie smart-centra, drie gespecialiseerde carrosseriebedrijven en is het de exclusieve invoerder en verdeler van de INEOS Grenadier en de Hongqi E-HS9.

Marketing- en communicatieverantwoordelijke Belux: 
Evy Andries
Marketing Director
evy.andries@hedinautomotive.be

Voor meer informatie over Hedin Automotive en de Hedin Mobility Group kunt u terecht op hedinautomotive.be.